انواع وسایل بهداشتی

وسایل بهداشتی و نحوه نصب توالت فرنگی

3/5 - (2 امتیاز)

انواع وسایل بهداشتی و نحوه نصب آنها

ظرفشویی

در اشکال مختلف (بستگی به مدل آشپزخانه دارد) یک لنگه و یا دو لنگه با سینی مخصوص آبرو یا بدون سینی به هر حال هر کدام از لگن ها توسط یک زیر آب به سیفون متصل می گردد که در بعضی از مدل های سیفون این وسیله جای مخصوصی جهت نصب شینگ تخلیه ماشین لباس شویی پیش بینی گردیده است.

ظرفشویی

ظرفشویی

شیر مخلوط ظرفشویی ممکن است برروی خود سینی یا روی دیوار نصب گردد. ارتفاع مناسب جهت نصب ظرفشویی 85 سانتی متر از کف می باشد. لوله فاضلاب باید از نوع استاندارد به قطر1.2 باشد.

نکته: فاصله بین دو لوله آب سرد و گرم از محور (وسط) لوله تا لوله 10 سانتی متر بایدباشد در غیر اینصورت تبادل حرارتی انجام نخواهد شد.

وان حمام

وان حمام یکی از وسایل بهداشتی با ظرفیت زیاد می باشد بطوریکه پیکر انسان را عموما در حالت درازکش می تواند در خود جای دهد. وان حمام نیز از سه قسمت لگن، شیر آلات، و تخلیه تشکیل شده است. شکل و اندازه و مشخصات کلی لگن تابع مقدار آب لازم شرایط مورد استفاده، فضای محل، جنس و حالت مورد نظر و غیره می باشد.

وان حمام

وان حمام

نوع معمولی و تجاری آن دارای طول حدود 152 تا 170 سانتی متر و عرض حدود 68 تا 80 سانتی متر است. ظرفیت وان حمام حدود 150 تا 200 لیتر می باشد. انحنای داخل لگن برای وضع راحت استفاده کننده و تخلیه سریع و کامل، بررسی و محاسبه شده است.وان حمام در دو نوع پایه دار و بدون پایه به بازار عرضه می شود.

نوع بدون پایه آن به کمک مصاح ساختمانی مانند کاشی، موزاییک، سنگ مرمر، ورق فلزی لعاب دار یا رنگ شده و غیره از یک، دو یا سه طرف بر حسب وضع حمل بین دیواره ها و گوشه ها نصب می شود. این نوع وان ها برای بازدید و تعمییرات و تعویض شیر آلات و غیره باید دریچه بازدیدی پیش بینی نمود.

نوع پایه دار: دارای سطوح جانبی عمودی بوده و نیازی به استفاده از مصالح ساختمانی برای نصب آن نیست. عمق لگن وان های حمام حدود 45 سانتی متر است.

دوش

دوش با آبدهی 15 لیتر در دقیقه برای شست و شو و پاکیزگی بدن و پا، خیس کردن و شستن رخت و معالجه با آب تنی مورد استفاده قرار می گیرد. و از نظر بهداشتی به علت نظافت به کمک جاری شدن آب بر خلاف آب وان که ساکن است مزیت بیشتری را دارا می باشد.

دوش

دوش

دوش از شیر مخلوط دوش و سر دوش که می تواند ثابت یا شیلنگی متحرک باشد و حوضچه محل ریزش آب تشکیل شده است حوضچه معمولا از سرامیک، چدن، و یا فلز لعاب دار به شکل مربع ساخته می شود. اندازه های آن حدود 70 تا 80 سانتی متر از عرض و طول بوده و عمق آن حدود 12 سانتی متر می باشد.

حوضچه را بر حسب موقعیت محل در کف نصب می نمایند یا روی کف قرار می دهند، حوضچه را می توان در محل از سیمان و کاشی ساخته و آنرا کاملا آببندی نمود. کف حوضچه باید دارای شیب کم به طرف سوراخ تخلیه بوده و لغزنده نباشد. بدین ترتیب گاهی اوقات کف را بصورت راه یا مشبک می سازد. در محل سوراخ کف حوضچه کف شور نصب می شود.

قطر لوله فاضلاب حوضچه 49 الی 40 می باشد. مزیت دوش نسبت به وان حمام و دستشویی نداشتن درب مسدود کننده خروج آب است. آب مصرف شده بلافاصله تخلیه می شود.

توالت

توالت بر دو نوع است:

توالت ایرانی

توالت فرنگی

توالت شرقی (ایرانی) و توالت (فرنگی) از توالت های شرقی در حالت چمباته استفاده می شود ولی توالت فرنگی دارای نشیمنگاه است. در اماکن عمومی اکثرا از نظر بهداشتی توالت ایرانی نصب می شود ولی در منازل مسکونی از توالت فرنگی نیز استفاده می شود هر چند که از نظر فیزیولوژی توالت ایرانی دارای مزیت بیشتر نسبت به توالت فرنگی می باشد.

به همین علت است که اخیرا ارتفاع نشیمنگاه توالت فرنگی از کف زمین کاهش داده اند. این ارتفاع از 40 سانتی متر به 30 سانتی متر تقلیل یافته است. در نصب این توالت ها چون دارای سیفون داخلی می باشند از سیفون مجزا استفاده نمی گردد.

کاسه توالت ایرانی دارای ابعاد 60*60 سانتی متر تا 90*80 سانتی متر بوده و از جنس چدن لعاب دار یا نوعی چینی می باشد. همچنین دو محل برای قرار دادن پاها بشکل برجسته راه راه نیز دارد

بیده

بیده از جنس سرامیک یا فلز می باشد و مورد مصرف آن برای شست و شو بدن استفاده از دست بوسیله پاشش آب پس از استفاده از توالت فرنگی می باشد. بیده نیز مانند سایر وسایل بهداشتی باید دارای تخلیه مناسب و سریع و کامل بدون بر جا گذاشتن مواد ته نشین بوده و امکان پیاده و سوار و تمییز کردن کلیه اجزا آن به آسانی میسر باشد.

بیده دارای دو عدد شیر آب سرد و گرم و تخلیه ای بقطر 42 الی 33 می باشد. ارتفاع نصب شیر پیسوار برای بیده 10 سانتی متر از کف می باشد. ابعاد بیده متفاوت بوده و بستگی به انواع آنها دارد. کل ارتفاع بیده از سطح زمین بین 39 تا 50 سانتی متر است.

عرض بیده بین 35 تا 42 سانتی متر و طول آن حدود 65 سانتی متر است. پایه بیده دارایچهار عدد سوراخ جهت نصب آن بروی کف کار می باشد.

فلاش تانک

فلاش تانک (به لاتین : Flush toilet) مکانیزمی است که برای جمع آوری و پیاده سازی یکباره آب به منظور شستن و با خود بردن مدفوع یا دیگر اشیاء در دستشوییی یا محوطه خانه و صنعتی استفاده می‌شود. مکانیزم هوشمندانه آن بر این اساس است که با کشیدن و رها کردن ضامن، درپوش که با وزن خود آب تانک مسیر خروج را مسدود کرده بود، آزاد می‌شود

و پس از جدای، شناور متصل به در پوش، آن را از مجرا به بالا نگاه می‌دارد تا آب مخزن به اتمام برسد و در پوش دوباره روی مجرا قرار گرد حال سطح موجود در اب شروع به بالا رفتن می‌کند و تا زمانی که مکانیزم دیگری آب ورودی به مخزن را قطع می‌کند تا از سر ریز آن جلوگیری کند. حال فلاش تانک آماده است تا دوباره با فرمان ضامن عمل کند.

ارتفاع مخزن آب انرژی پتانسیل لازم را فراهم می آورد. لوله قطور که حداقل افت انرژی را دارد این انرژی را به صورت جنبشی در محل مورد نظر تخلیه می‌کند. در کل هدف این است که حجم زیاد آب در زمان کم فراهم شود.

مخزنی است که می تواند مقدار زیادی آب را برای شستشو در فاصله زمانی کوتاه وارد کاسه توالت نماید و در ارتفاع 180 سانتی متر از کف نصب می گردد. هرگاه دستگیره فلاش تانک به پایین کشیده شود، یک اهرم باعث می گردد تا یک توپی را از سر جای خود برداشته و در نتیجه همه آب داخل مخزن به طرف توالت تخلیه می شود. 

پس از خالی شدن مخزن توپی دوباره سر جای خود قرار می گیرد و مجرای خروجی را می بندد. لازم به ذکر است که پس از خالی شدن آب داخل مخزن، توپی شناور در پایین قرار می گیرد و در نتیجه باعث ورد آب به داخل مخزن می گردد.

تا زمانی که شناور در بالا قرار بگیرد و باعث قطع آب گردد. ظرفیت فلاش تانک در حدود 12 الی 14 لیتر می باشد. ارتفاع نصب شیر پیشسوار برای فلاش تانک 160 سانتی متر می باشد.

سیفون

همۀ ما دیده ایم در صورت نوشیدن یک مایع با نی صاف، وقتی مکیدن را متوقف می کنیم مایع از نی به ظرف بر می گردد، یا به عبارت دیگر ارتفاع مایع داخل نی با مایع داخل ظرف هم برابر می شود حالا اگر به جای نی از یک شیلنگ استفاده کنیم و آن را به گونه ای خم کنیم که انتهای شیلنگ بالای سطح مایع نباشد در آن صورت مایع به ظرف بر نخواهد گشت، و برعکس آن از ظرف به داخل شیلنگ رفته و از انتهای آن که پایین تر است خارج می شود. به این وسیله (پدیده) سیفون می گویند. از این وسیله برای تخلیۀ سدها، آبیاری مزارع و فلاش تانک های دستشویی استفاده می شود. در قدیم هم از این روش برای بیرون کشیدن بنزین از باک خودروها استفاده می شد.

محلول لوله بازکن

اولین قدم و ساده‌ترین قدم برای باز کردن مجرای فاضلاب سینک ظرفشویی، باز کردن شترگلو یا همان سیفون زیر سینک ظرفشویی است که بهترین روش برای رفع گرفتگی چاهک کف آشپزخانه استفاده از لوله بازکن خانگی به شما میرود.

همان وسیله‌ای که با ایجاد مکندگی، مواد موجود در داخل لوله یا چاه را با فشار به سمت خارج هدایت می‌کند و سبب رفع گرفتگی  و باز شدن آن می‌شود. بنابراین وجود یک لوله بازکن خانگی در منزل ضروری است.

اگر این مورد پاسخ نداد، از مواد و محلول‌های شیمیایی لوله بازکنی که حاوی ترکیبات اسیدی مایع یا جامد میباشند و با حل کردن مواد زاید و لجن به رفع گرفتگی کمک می‌کند استفاده نمایید ولی اگر گرفتگی به علت گیر کردن یک جسم سخت در مجرای فاضلاب باشد، باید از روش فنر انداختن استفاده نمایید.

شرکت کوروش

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *